Vakantieparken

De 10 leukste vakantieparken Nederland met subtropisch zwembad

Ouders van waterratten opgelet! Regen of zonneschijn, de kinderen hebben urenlang waterpret in het subtropische zwembad terwijl u lekker ontspant in het bubbelbad. Zoekt u naar een vakantiepark met subtropisch zwembad in Nederland? Dit zijn de 10 leukste vakantieparken in Nederland met subtropisch zwembad.

1. Subtropisch zwembad Nederland (Hapert, Noord-Brabant)

Landal Het Vennenbos


Het subtropische zwembad van Landal het Vennenbos is een spectaculair zwembad voor het gehele gezin. Wie niet bang is voor het donker glijdt van de Black Hole glijbaan af, een donkere glijbaan waar u een rit onder de sterrenhemel maakt. Daarnaast is de wildwaterbaan de Lazy River veel spannender dan de naam doet vermoeden. De kleintjes kunnen terecht in het Kids Junglebad en het KinderDoebad. En voor ontspanning kunt u lekker genieten in de infraroodsauna, whirlpools en kruidenbaden. Is het zonnig weer? Neem dan een duik in het buitenzwembad of ga lekker zonnen op de ligweide.

2. Subtropisch zwembad Nederland (Zeewolde, Flevoland)

Center Parcs De Eemhof


Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof een super tof subtropisch zwembad in Nederland is. Als kind zijnde, opgegroeid in de omgeving van Zeewolde, heb ik hier de plezantste kinderfeestjes beleefd! Vooral de wildwaterbaan vond ik een echt avontuur. Een aantal jaar geleden is de Eemhof helemaal vernieuwd en is ook de Turbo Twister geïntroduceerd. In een rubberband roetsjt u van 11 meter hoogte naar beneden door diverse scherpe bochten. Spannend! Altijd al willen leren surfen? Dat kan op de Flow Rider! De Flow Rider simuleert golven waardoor u een echte surfervaring kunt beleven. Let wel op dat de Flow Rider niet inbegrepen zit bij uw verblijf en dat de leeftijd vanaf 8 jaar is. Wist u al dat het ook mogelijk is om met uw baby te zwemmen? Nog voor de openingstijd van de Aqua Mundo kunt u onder begeleiding van een ervaren instructeur, samen met uw baby ontspannen in het warme water.

3. Subtropisch zwembad Nederland (Ouddorp, Zuid-Holland)

Center Parcs Port Zélande

Wanneer u een subtropisch zwembad in Nederland zoekt maar niet te ver wilt reizen dan is Zeeland de juiste plek. Center Parcs Port Zélande is het park bij uitstek voor waterliefhebbers. Als een dolle naar beneden gaan in de wildwaterbaan of meegaan in de rustige stroming van de Lazy River, de keus is aan u! In het grote Water Playhouse kunnen zwemmers vanaf 5 jaar een groot watergevecht houden en andere gekke waterspellen beleven. Voor snelheidsduivels is de Turbo Tunnel, waar u in een zwemband door een krachtige waterstraal naar beneden wordt geblazen, een zeer geschikte glijbaan. Wilt u graag de onderwaterwereld ontdekken? U kunt tegen betaling een duik introductie volgen. Cursisten moeten wel een minimale lengte van 1,40 m hebben en zwemdiploma B bezitten. Bij mooi weer geniet u in het buitenzwembad met omliggend grasplein en heerlijke strandstoelen. Houdt u meer van de zee? Ga dan naar het Noordzee stand grenzend aan Center Parcs Port Zélande.

4. Subtropisch zwembad Nederland (Nooitgedacht, Drenthe)

Hof van Saksen

Het is misschien een stuk verder rijden richting het noorden van Nederland, maar ik kan u verzekeren dat dit de rit meer dan waard is! U vertrekt namelijk naar een van de meest luxe vakantieparken in Nederland met subtropisch zwembad. Het subtropische zwembad van Hof van Saksen heeft een sensationeel subtropisch zwembad met de grootste glijbanen die u zich maar kan bedenken. U kunt kiezen uit 3 buitengewone afdalingen waaronder: de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de steilste indoor speedslide van Nederland. Klinkt veelbelovend toch? Terwijl de kinderen keer op keer van de glijbaan afglijden, kunt u ontspannend een boekje lezen met vergezichten over een mooi meer. De allerkleinsten vermaken zich opperbest in het muzikale peuterbad. Reist u af naar Drenthe?

5. Subtropisch zwembad Nederland (Heijen, Limburg)

Center Parcs het Heijderbos


Ja u ziet het goed, nog een Center Parcs in dit rijtje. En niet de minste…Waargaanwezwemmen.nl heeft de Aqua Mundo van Center Parcs het Heijderbos zelfs benoemd tot het beste subtropisch zwembad in Nederland van het jaar 2018. De prijs wordt onder andere beoordeeld op hygiëne, kwaliteit, diversiteit, vriendelijkheid van het personeel en de sfeer in het zwembad. U kunt hier met de hele familie in het water plonzen want in het zwembad is het subtropisch genieten voor alle leeftijden. Neem een duik in het snorkelbad en ontdek diverse kleurrijke vissen of dobber op en neer in het golfslagbad. Sprint van de snelste wild waterbaan van Center Parcs af of ontspan in de wellness met bubbelbad en Turks stoombad. De allerkleinsten vermaken zich opperbest in het Kinder-Doe-Bad met jungle thema.

6. Subtropisch zwembad Nederland (Weert, Limburg)

Roompot vakantiepark Weerterbergen

Voor een dagje uit zwemmen met het hele gezin gaat u naar het subtropische zwembad van Roompot vakantiepark Weerterbergen. Dobber hier lekker rond in het golfslagbad of roetsj van de reuzeglijbaan van maar liefst 52 meter lang met leuke lichteffecten. Het kinderbad met speeltoestel is super leuk voor de kleine zwemmers onder ons. Bij warm weer is het heerlijk afkoelen bij het buitenzwembad met ligstoelen.

7. Subtropisch zwembad Nederland (Roggel, Limburg)

Buitenhof de Leistert

Bent u op zoek naar een luxe vakantiepark met subtropisch zwembad in Nederland? Vertrek dan naar Buitenhof de Leistert. In het subtropisch zwembad hebben jong en oud waterpret. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen heerlijk en zorgeloos spelen in het peuter- en kleuterbad. Daarnaast is het subtropische zwembad van Buitenhof de Leistert voorzien van een bad met stroomversnellingen, meerdere spannende glijbanen en bubbelbaden. Op het buitenterras met ligstoelen is het heerlijk zonnebaden in de zomer. En het buitengolfslagbad, geopend vanaf mei tot september, kunt u niet missen tijdens uw bezoek aan het subtropische zwembad van Buitenhof de Leistert.

8. Subtropisch zwembad Nederland (Terneuzen, Zeeland)

Aquadome Scheldorado

Wanneer u verblijft op vakantiepark Marina Beach heeft u gratis toegang tot subtropisch zwembad Aquadome Sheldorado in Terneuzen. U vindt hier mega spannende waterattracties zoals een superwaterglijbaan. In het kinderbad met piratenschip glijden de kids achter elkaar van de glijbaan af. Daarnaast is het subtropische zwembad voorzien van baden met stroomversnellingen, een golfslagbad en meerdere whirlpools. Bent u toe aan wat ontspanning? Dan is het Turks stoombad  misschien wat voor u…

9. Subtropisch zwembad Nederland (Reuver, Limburg)

Landal de Lommerbergen

Ook Landal Greenparks komt meerdere keren voor in dit top 10 lijstje van vakantieparken in Nederland met subtropisch zwembad. Bij het subtropische zwembad van Landal de Lommerbergen beleven jong en oud waterpret. Het Kids Junglebad is super leuk voor kleine kinderen. En dobber ook eens met het hele gezin in het golfslagbad of ontspan in de Exotic Garden. In de Exotic Garden kunt terecht voor stoomcabines, infraroodcabines, kruidenbaden en snelbruiners. Elke derde vrijdag van de maand is het feest in het subtropisch zwembad van Landal de Lommerbergen. Tijdens het disco zwemmen beleven de kinderen hier de grootste waterpret samen met leeftijdsgenoten.

10. Subtropisch zwembad Nederland (Wassenaar, Zuid-Holland)

Vakantie- en attractiepark Duinrell

Het Tikibad van vakantie- en attractiepark Duinrell is misschien wel het meest bekende subtropisch zwembad van Nederland. Wanneer ik aan een subtropisch zwembad in Nederland denk, denk ik direct aan het Tikibad in Duinrell. Het Tikibad is een groot waterpark en glijbanenparadijs en is zelfs bekroond tot het grootste indoorwaterpark van de Benelux. Met maar liefst 16 verschillende glijbanen, een golfslagbad en het Kids waterpark Playa (geschikt voor kinderen kleiner dan 1.20 m) bent u wel eventjes zoet.

Naast deze subtropische zwembaden in Nederland zijn er nog veel meer andere leuke vakantieparken in Nederland met subtropisch zwembad. In welk subtropisch zwembad in Nederland gaat u het liefst zwemmen?

De 10 leukste vakantieparken Nederland met subtropisch zwembad was last modified: juli 14th, 2021 by Marijke
Share
Geschreven door:
Marijke

Recent Posts

Winter Wonderland bij Center Parcs

De winter is een magische periode om op vakantie te gaan! Ook bij Center Parcs…

5 maanden ago

Top 5 duurzaamste vakantiepark ketens

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent in jouw vakantiehuisje, wordt er toch stiekem veel…

2 jaar ago

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis?

Je bent gewoon lekker bezig met je dagelijkse ritme en opeens is de feestmaand is…

2 jaar ago

Weet jij al waar je Oud en Nieuw gaat vieren met de kids?

Heb je zin om even weg te gaan met Oud en Nieuw en wil je…

2 jaar ago

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een…

3 jaar ago

De 7 leukste bordspelletjes voor het gezin

Weet u door het vele thuis zitten zo één twee drie niks leuks meer te…

3 jaar ago