Uncategorized

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis?

Je bent gewoon lekker bezig met je dagelijkse ritme en opeens is de feestmaand is al bijna daar…AARGHH… Kerstmis komt eraan en je hebt nog geen diner bedacht… want wat ga je nu weer koken met kerst? Wij gaan jou helpen om de lekkerste kerstgerechten te bereiden tijdens  kerst 2021!

Voorgerecht voor tijdens de kerst

In plaats van dat de stokbroodschaal al leeg is voordat je überhaupt gaat gourmetten met de kerst, is het ook leuk om een keer iets anders te maken. Lees nu de top 3 van lekkere voorgerechten om jouw kerstdiner thuis tot een hoger niveau te tillen! 

#1 Vishapjes 

Vis is altijd een goed idee als voorgerecht, puur omdat het niet teveel in 1x is, maar toch intens lekker! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een garnalencocktail. Heel eenvoudig, maar toch heel lekker. Of wat dacht je van zalm? Dit kan in een mousse-vorm zijn of gewoon heerlijk gerookt. Kleed het leuk aan en voila! 

#2 Klassiekers

Als je aan een klassieker denkt, denk je natuurlijk automatisch aan carpaccio! Ook dit is zó eenvoudig, maar op zulke verschillende manieren te maken. Maak er een lekkere salade van of creëer amuses en jij hebt een leuk voorgerecht gecreëerd tijdens kerst. Ook kan de tartaar niet ontbreken als klassieker. Dit kun je zowel rauw als gebakken eten en er zijn verschillende combinaties mogelijk. Ga jij voor de steak-tartare of pak je uit met een caprese-tartaartje? Tot slot, de enige echte ragout-pasteitjes. Maak de bladerdeegpasteitjes in de vorm van een ster en het is nu al één van de leukste kerstdiner recepten

#3 Kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner

Tja.. dan denk je het voorgerecht van het kerstmenu in elkaar geflanst te hebben, maar dan moet je nog iets verzinnen voor de kinderen, want zij vinden dit natuurlijk weer niet lekker. Voor kinderen is het belangrijk dat het er leuk en speels uitziet. Denk bijvoorbeeld aan een regenboog-carpaccio met diverse groenten en fruit gesorteerd op kleur. Dit ziet er zó feestelijk uit, dat ze dit al bijna niet kunnen laten staan. Anders is een lekker soepje uiteraard ook nog een optie!

Hoofdgerecht voor tijdens de kerst 

In plaats van het gourmetten met kerst is het ook leuk om een speciaal vlees- of visgerecht te maken, waarbij er iets meer aandacht wordt geschonken dan normaal. Doe inspiratie op om zo jouw kerstmenu voor te bereiden!

#1 Favoriete gerechten

Als je aan vlees denkt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijke rollade met verschillende kruiden en knoflook. Of wat dacht je van een kalkoen? Hij is groot genoeg voor het hele gezin en je kunt hem naar eigen smaak vullen. Verder kun je een lekker gebakken varkenshaasje, een medium raw biefstukje of vis uit de oven ook niet laten staan voor het kerstdiner bij je thuis

#2 Bijgerechten 

Om de tafel goed te vullen, zijn bijgerechten ideaal voor het kerstmenu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heerlijke zelfgemaakte stoofperen. Even goed laten intrekken in druivensap en kaneel en voila! Wat ook altijd goed is, zijn aardappelen. Deze zijn op verschillende manieren te bereiden. Denk aan zelf frietjes maken of sloof je uit en maak een aardappelgratin waar iedereen van kan genieten! Tot slot moeten we de vitamientjes niet vergeten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke schaal vol met kerstgroente. Deze kun je maken met de speciale wintergroente, zoals spruiten, rodekool of witlof, waardoor het ideaal is voor de kerst 2021!

#3 Kerst sauzen

Iets wat je misschien niet snel zelf maakt, maar wel van belang is om je gerecht af te maken zijn natuurlijk de lekkere kerstsauzen. Maak bijvoorbeeld een frisse knoflooksaus of maak je rood vlees af met een rode wijn saus. Mocht je niet veel tijd of zin hebben, is een cocktailsaus ideaal. Doe wat mayonaise, ketchup en water in een schaal en klaar is kees!

Dessert voor tijdens de kerst 

Het dessert is misschien wel de laatste gang van je kerstdiner thuis, maar niet de onbelangrijkste! Om het kerstmenu echt af te maken, moet er ook een nagerecht aanwezig zijn. Lees snel hoe jij jouw kerst gerechten afsluit met een heerlijk dessert! 

#1 Easy-peasy 

Heb je voor je gevoel al veel te lang in de keuken gestaan? Kies dan voor easy-peasy nagerechten, zoals: ijs (zelf gekocht of zelfgemaakt), tiramisu of crème brûlée. Wanneer je één van deze nagerechten kiest, ben je A niet lang bezig en B geniet iedereen intens! 

#2 Hartig

Zijn er gasten die meer van hartig eten houden? Dan is een kaasplankje echt iets voor jullie! Leg alleen niet zomaar allemaal verschillende kazen naast elkaar, maar kies bijvoorbeeld een thema, zoals: Hollandse kazen, Franse kazen of Italiaanse kazen. Hierdoor geeft het toch iets extra’s en kun je optimaal genieten van jouw dessert tijdens de kerst

#3 Pak uit

Mocht je al het koken, bakken en braden zo leuk vinden, pak dan ook uit met het dessert om zo jouw kerstdiner thuis helemaal mooi af te ronden. Maak bijvoorbeeld een heerlijke Meringue met praliné en salted caramel. Hmmm… dat klinkt al heerlijk toch? Trifles zijn ook zo’n alltime favorite. Dit is oorspronkelijk gemaakt van cake, custard of room en fruit.  Uiteraard kun je hierbij ook jouw eigen twist eraan geven. Hierdoor wordt jouw kerstmenu de beste sinds tijden!

Vier jij kerst op één van deze vakantieparken? 

Loopt het water je al in de mond? Dat begrijpen wij maar al te goed! Eten is een moment om te genieten van elkaar en verhalen met elkaar te delen. Waarom zou je dat thuis doen, als je er ook een weekendje weg van kan maken? Zo beleef jij de gezelligste tijd van het jaar op een nog leukere manier! Bekijk hier het aanbod van de verschillende vakantieparken tijdens kerst 2021

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis? was last modified: november 5th, 2021 by Bente
Share
Geschreven door:
Bente

Recent Posts

Winter Wonderland bij Center Parcs

De winter is een magische periode om op vakantie te gaan! Ook bij Center Parcs…

5 maanden ago

Top 5 duurzaamste vakantiepark ketens

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent in jouw vakantiehuisje, wordt er toch stiekem veel…

2 jaar ago

Weet jij al waar je Oud en Nieuw gaat vieren met de kids?

Heb je zin om even weg te gaan met Oud en Nieuw en wil je…

2 jaar ago

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een…

3 jaar ago

De 7 leukste bordspelletjes voor het gezin

Weet u door het vele thuis zitten zo één twee drie niks leuks meer te…

3 jaar ago

Coronamaatregelen op vakantieparken – kan ik onbezorgd op vakantie gaan?

Het is helemaal niet zo gek als u zich afvraagt of u nu écht weer…

4 jaar ago