Dagje Uit

De leukste uitstappen tijdens Pinksteren 2018

Pfieuw, in mei vliegt de tijd met vrije dagen zoals Dag van de Arbeid en Hemelvaart! Nog maar eventjes en dan is het alweer Pinksteren en kunnen we genieten van een extra lang weekend vrij. Heerlijk! Zo’n lang weekend wilt u natuurlijk optimaal benutten. Maar wat is er allemaal te doen tijdens Pinksteren en Pinkstermaandag? Ik heb voor u de leukste uitstappen tijdens Pinksteren 2018 op een rijtje gezet.

Foodfestivals Pinksteren 2018

Food Truck festivals springen als paddenstoelen uit de grond. Ik ben fan, u ook? Wie houdt er nou niet van lekker eten ontdekken in de lentezon? Foodfestivals zijn vaak gratis te bezoeken en plezant voor jong en oud. Tijdens Pinksteren 2018 staan er een aantal leuke foodfestivals op de planning. Krijg u al trek?

Food Truck Festival Hap, Genk

Kom op 19, 20 of 21 mei naar Food Truck Festival Hap aan de Dieplaan in Genk. Kies uit diverse happen bij meer dan 25 foodtrucks. Geniet van muziek, chill in de knusse zithoekjes en bewonder de magische verlichting. Op deze hotspot verzamelt jong en oud zich. Terwijl de jongste ‘happers’ vermaak zoeken in animatie hebben de ouders ook een plezante tijd. Openlucht restaurant Hap is gratis te bezoeken.

Kantien Royal Food Truck Festival, Aalst


Reizend Food Truck Festival Kantien Royal vestigt zich tijdens het Pinksteren 2018 aan het Werfplein in Aalst. Ontdek verrassende wereldgerechten, top wijnen of geniet van een lekker koud pintje. Als u helemaal gek wilt doen kiest u voor een zwoele cocktail. U komt helemaal in de zomerse sferen want op de achtergrond wordt een zomerse sound gedraaid. De kinderen neemt u gezellig mee want ook voor hen is er voldoende vermaak te vinden. De toegang is gratis.

Loop- en wandelevenementen


Voor de mensen die lekker in beweging willen zijn tijdens Pinkteren 2018 zijn worden er veel loop- en wandelevenementen georganiseerd. Ik heb een aantal plezante wandeluitjes voor u op een rijtje gezet:

Junior Ranger-wandeling, Kattevennen Genk

© Kris Van De Sande

Op zondag 20 mei neemt de Ranger van Nationaal Park Hoge Kempen u mee op pad voor een mooie wandeling. Onderzoek de geheimen van dieren, planten en sporen in de prachtige natuur van de Kattevennen. Informatief: de Junior Ranger-wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar en start om 14:00 uur. Kosten: 5 euro per deelnemer.

Hasselt Urban Trail, Hasselt

Pinkstermaandag 21 mei neemt Hasselt Urban Trail u hardlopend of wandelend mee op avontuur. Je wandelt of rent langs alle belangrijke gebouwen en hotspots van Hasselt. Dit unieke run- en walk evenement kunt u afleggen in 7 of 12 kilometer. Omdat het een echte gezelligheidsloop is, wordt er geen tijdsopname geregistreerd.

Cultuur snuiven

Tijdens Pinksteren 2018 zijn er ook veel culturele uitstappen te beleven. Wat dacht u van een bezoek aan een fort of circusfestival?

De Fortengordel Open Dag, in een rond Antwerpen

Ook tijdens Pinksteren 2018 kunt u weer forten bezoeken tijdens ‘De Fortengordel’ open dag. Op zondag 20 mei, 100 jaar na de eerste wereldoorlog, houden verschillende forten in en rond Antwerpen open dag. U kunt een mooie fietstocht maken langs verschillende forten. Ook kunt u de forten bezoeken, sommige forten zijn zelfs exclusief tijdens de open dag te bezoeken! Bij een bezoek aan een fort kunt u genieten van kunst, natuur en tentoonstellingen. En ook zijn er veel leuke kinderactiviteiten te beleven. Bekijk de website van De Fortengordel Open Dag voor uw persoonlijke schema!

Circusfestival CIRKL, Leuven
Wist u al dat Leuven een circusstad is? Circus leeft in Leuven en Leuven laat dit graag zien tijdens Circusfestival CIRKL. Wat kunt u verwachten op een circusfestival? Internationale topacts, talentvolle artiesten uit binnen- en buitenland, voorstellingen op unieke locaties, workshops (o.a. vliegende trapeze!) en een verrassend aanbod aan animatie. Er zijn gratis en betaalde voorstellingen. Bekijk het programma hier.

Sinksenfeesten Kortrijk 2018

De traditionele Sinksenfeesten van Kortrijk kunnen natuurlijk niet in dit lijstje van leukste uitstappen tijdens Pinksteren 2018 ontbreken. Vrijdag 18 tot en met pinkstermaandag 21 mei staat Kortrijk geheel in het teken van Sinksenfeesten. U kunt in de gehele stad genieten van straatparades, kinderspelen, animatie, dans en muziek. Kortom, Kortrijk staat tijdens Sinksenfeesten geheel op zijn kop! Vergeet niet de traditionele rommelmarkt te bezoeken. Met meer dan 7 kilometer aan rommelmarkt bent u wel even zoet!

Alvast een prettig pinksterweekend gewenst!

De leukste uitstappen tijdens Pinksteren 2018 was last modified: mei 14th, 2018 by Marijke
Share
Geschreven door:
Marijke

Recent Posts

Winter Wonderland bij Center Parcs

De winter is een magische periode om op vakantie te gaan! Ook bij Center Parcs…

5 maanden ago

Top 5 duurzaamste vakantiepark ketens

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent in jouw vakantiehuisje, wordt er toch stiekem veel…

2 jaar ago

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis?

Je bent gewoon lekker bezig met je dagelijkse ritme en opeens is de feestmaand is…

2 jaar ago

Weet jij al waar je Oud en Nieuw gaat vieren met de kids?

Heb je zin om even weg te gaan met Oud en Nieuw en wil je…

2 jaar ago

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een…

3 jaar ago

De 7 leukste bordspelletjes voor het gezin

Weet u door het vele thuis zitten zo één twee drie niks leuks meer te…

3 jaar ago