Nieuws

6 leuke dingen om thuis te doen

Vanwege het Coronavirus blijven we het best allemaal thuiszitten. Restaurants, sportscholen en bioscopen zijn gesloten, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen om thuis te doen. Nu is bijvoorbeeld hét ideale moment voor die ene Netflix-marathon. Om er samen toch het beste van te maken, geven wij 6 leuke tips voor dingen die je kunt doen wanneer je thuis zit!

6 tips voor wat te doen als je thuis zit

#1 Luister naar een podcast

Voor alle uren die u nu toch binnen doorbrengt, hebben wij dé tip: zoek een fijne plek uit, zet die headphones op en luister even lekker naar een podcast. Een podcast is een online radioprogramma en kan gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zit er voor iedereen wel wat bij: crime, sport, film en muziek, noem het maar op. Ook het nieuws of uw favoriete radioprogramma is terug te luisteren via een podcast. Ontspannend én ook nog eens heel leerzaam! Zet uw favoriete podcast aan en beluister het overal en altijd, waar u maar wilt: thuis op de bank, tijdens het koken of met een kopje koffie in de achtertuin. Luisteren kan eenvoudig via uw smartphone, laptop, tablet of Smart TV. Apps waarmee je gratis naar podcasts kunt luisteren:

#2 Houd een video-marathon

Inspiratie nodig voor meer dingen om binnen te doen? Goed nieuws voor alle serie- en filmfanaten, want dit is hét moment om een hele middag oude films terug te kijken of eens lekker een nieuwe serie te binge-watchen! Maak een relaxte thuisbioscoop en speel de leukste films af in uw dvd-speler. Of bekijk de leukste TV programma’s of aangrijpende films en series via uw favoriete streamingdienst, zoals Netflix, UniversCiné, Disney+ of Amazon Prime. Wilt u met een vriend(in) of geliefde samen die ene serie kijken maar is dat niet mogelijk, dan is er een oplossing. Via Netflix Party kunnen jullie nog steeds samen van een film of serie genieten. Tijdens het kijken kun je ondertussen ook chatten met elkaar.

#3 Lees een goed boek

Met al die zeeën van tijd, is ook deze tip is één van de perfecte dingen om te doen thuis. Dit is namelijk hét uitgelezen moment om alle boeken te lezen waar u de rest van het jaar niet aan toe kwam. Vindt een fijn en comfortabel plekje in huis waar u uren boeken kunt lezen. Verdwijn even helemaal in een dikke roman of zit op het puntje van uw stoel met een spannende thriller. Geen fan van lezen? Dan is een luisterboek voor u echt de uitkomst. Zo kunt u ondertussen bezig zijn met andere dingen en toch aandachtig naar een verhaal luisteren. Er zijn meerdere websites and apps met een enorme collectie aan eBooks en luisterboeken in allerlei genres. Voor ieder wat wils dus! Dit zijn onze favoriete apps voor eBooks en luisterboeken:

#4 Haal een frisse neus

Vraagt u zich af wat te doen thuis en houdt u het nou echt niet meer uit binnen, dan kunt u natuurlijk ook naar buiten gaan en heerlijk een dagje de natuur in. Zo blijft u ook nog eens in beweging! Maak een mooie wandeling in de frisse buitenlucht of ga met de hond(en) heerlijk uitwaaien aan zee. Let wel, u kunt naar buiten, maar pas goed op uzelf en houd waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Dit zijn onze favoriete plekjes:

Stappersven-Kalmthoutse Heide, Provincie Antwerpen

Stappersven-Kalmthoutse Heide is een mooi natuurgebied tussen Kalmthout en Essen, bestaande uit bossen en uitgestrekte heidevennen. Hier kunt u heerlijk fietsen en wandelen tussen indrukwekkende vergezichten. 

Stadswallen van Damme, West-Vlaanderen

Natuurgebied Stadswallen van Damme is gelegen in de buurt van Brugge. Hier kunt u een mooie fietstocht maken langs de oevers van de Damse vaart. Wegens de toegankelijkheid voor een kinderwagen op de wandelpaden kunt u in natuurgebied Stadswallen van ook fijn wandelen met de hele familie.

Natuurgebied Kiewit, Provincie Limburg

Grenzend aan Bokrijk ligt het natuurgebied Kiewit, een mooi, aaneengesloten domein van 800 hectare aan bossen en weilanden. U kunt er naar hartelust fietsen of wandelen over de plankenpaden op de verschillende wandelroutes.

Averbode Bos en Heide, Provincie Vlaams-Brabant

Averbode Bos en Heide maakt deel uit van het landschapspark de Merode. De afwisselende omgeving bestaat uit moerassen, uitgestrekte bossen en heidevennen. In de omgeving zijn er speciale paden voor ruiters en mountainbikers.

#5 Maak een virtueel bezoek aan een museum

Zit u thuis maar heeft u behoefte aan een beetje cultuur? Enkele musea bieden de optie om een het museum virtueel te bezoeken. Zo kunt u zelfs vanaf de bank thuis verschillende tentoonstellingen en kunstwerken bewonderen. Hier is een lijstje van musea die wij een virtueel bezoek waard vinden:

Museum of the World

Museum of the World is waarschijnlijk een project van Google Arts & Culture ontwikkeld in samenwerking met het British Museum. Door simpelweg uw laptop open te klappen, kunt u eenvoudig met de muis door verschillende tijdperken scrollen en – afhankelijk van het continent of het thema – belangrijke expositie stukken ontdekken waarvoor beelden, tekst en audiomateriaal aanwezig zijn. 

Pergamonmuseum, Berlijn

Bij archeologiemuseum Het Pergamon kunt u met één klik op de muis een virtuele tour maken langs oude monumentale architectuur en indrukwekkende archeologische vondsten. Bewonder ze rustig van achter uw scherm zonder last te hebben van andere bezoekers.

Rijksmuseum, Amsterdam

Online bij het Rijksmuseum kunt u zich vergapen aan een collectie schilderijen uit Gouden Eeuw. De nadruk ligt hier op de Nederlandse schilderkunst, met schilderijen zoals ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer of ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt.

#6 Organiseer een spelletjesavond

Hoewel dit natuurlijk het leukste is als je niet alleen thuis zit, valt spelletjes spelen ook onder een van de leuke dingen om thuis te doen. Een spelletjesavond met huisgenoten of het gezin is gezellig én prima tijdverdrijf. Pak dat favoriete bord- of kaartspel uit de kast en zet wat lekkere snacks op tafel. Bent u alleen? Zelfs dan is het mogelijk om via Skype of Google Hangouts te Facetimen en tegelijkertijd spelletjes te spelen met elkaar. Gezellig en vindingrijk!

Extra tip:

Zit u de hele dag met uw kind(eren) thuis? Lees dan ons blog met 10 dingen om te doen thuis met kinderen!

6 leuke dingen om thuis te doen was last modified: april 17th, 2020 by Redactie / Redaktion / Rédaction
Share
Geschreven door:
Redactie / Redaktion / Rédaction

Recent Posts

Winter Wonderland bij Center Parcs

De winter is een magische periode om op vakantie te gaan! Ook bij Center Parcs…

5 maanden ago

Top 5 duurzaamste vakantiepark ketens

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent in jouw vakantiehuisje, wordt er toch stiekem veel…

2 jaar ago

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis?

Je bent gewoon lekker bezig met je dagelijkse ritme en opeens is de feestmaand is…

2 jaar ago

Weet jij al waar je Oud en Nieuw gaat vieren met de kids?

Heb je zin om even weg te gaan met Oud en Nieuw en wil je…

2 jaar ago

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een…

3 jaar ago

De 7 leukste bordspelletjes voor het gezin

Weet u door het vele thuis zitten zo één twee drie niks leuks meer te…

3 jaar ago