Nieuws

Top 5 bierfestivals in Europa

Ondanks dat men zegt dat de beste bierfestivals in Duitsland te vinden zijn, zijn er in Europa veel meer wijn- en bierfestivals te vinden die minder druk zijn dan het welbekende Oktoberfest. Deze bierfeesten zijn veel toegankelijker voor families. Oftewel, hier kun je de voorliefde voor een goed pintje in de zon combineren met quality time met de familie.

Altausseer Bierzalt, Oostenrijk

Compleet met dirndls en lederhosen is deze kleine en intieme versie van het Oktoberfest perfect voor families. Dit bierfestival is een driedaags evenement tijdens het eerste weekend van September. Gelegen in het vriendelijke en rustige dorpje Altaussee, kunt u de kleine versie van Oktoberfest ervaren en tegelijk genieten van een natuurrijke omgeving. Daarnaast zijn er naast het bierfeest ook genoeg andere activiteiten te doen. Verblijf in een van onze bungalowparken in Steiermark en geniet van een relaxte familievakantie met Oostenrijkse tradities, heerlijk bier en een adembenemende omgeving.

PINT Bokbier Festival, Nederland

Bokbier is een heerlijke en sterk donker pintje dat meestal rond de herfst gebrouwen wordt, om vervolgens in de lente gedronken te worden. Al sinds 1973 wordt dit bierfestival in Amsterdam gehouden. Met ongeveer 12,000 bezoekers elk jaar viert PINT het wonder van dit seizoenspintje tijdens het Bokbier Festival. Met meer dan 100 verschillende bokbieren op de tap is dit een echte aanrader voor bierliefhebbers. Daarnaast is er ook livemuziek te bewonderen en zijn er lekkere snacks te verkrijgen. Het bierfeest wordt dit jaar in het laatste weekend van Oktober gehouden. Boek een verblijf in een vakantiepark nabij Amsterdam en geniet van de prachtige Nederlandse natuur en het bruisende centrum van Amsterdam.

Bierfestival Brugge, België

Natuurlijk kunnen we ons eigen land niet vergeten. Tenslotte brouwen wij ook een aantal van de beste bieren in de wereld. Van de bekende Trappist bieren uit de traditionele bierbrouwerijen tot speciaalbieren uit de nieuwe moderne microbrouwerijen, je kunt het allemaal in België vinden. Ga daarom op een bier pelgrimstocht door eigen land! Het Bierfestival in Brugge wordt meestal rond februari gehouden. Naast dat u van heerlijke bieren kunt genieten, is Brugge ook de stad van de middeleeuwse en mystieke straten. Verblijf in een mooi vakantiehuisje in de buurt van Brugge en geniet van de stad en lekkere bieren.

Cannstatter Volksfest, Duitsland

Terwijl dit volksfestival officieel geen bierfestival is, wordt het door de meeste mensen wel gezien als het op één na grootste bierfeest gezien. Het festival opent in de laatste week van september met de traditionele Duitse manier van de vaten openen. Hierbij wordt het vat geopend door er met een grote houten hamer een kraantje in te slaan. Dit in Stuttgart gelegen bierfestival duurt maar liefst drie weken. Daarnaast zijn er genoeg attracties te bewonderen, waaronder een kermis, traditionele marktkraampjes, een parade en een vuurwerkshow. Verblijf in één van onze parken in de buurt van Stuttgart en geniet van een écht Duits bierfestival!

North Sea Beer festival, België

North Sea Beer festival in Ostend biedt de perfecte gelegenheid om het drinken van uw lievelingsbier te combineren met een strandvakantie. Dit bierfestival vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus en karakteriseert zich door familievriendelijk te zijn. Geniet van het strand, een goed pintje en heerlijk eten. Doordat het een redelijk nieuw festival is, wordt het plezier niet overschaduwd door de drukte van toerisme zoals bij Oktoberfest. Kijk uit over het mooie strand, neem een verfrissende duik en geniet van een heerlijke vakantiehuis. Boek een verblijf bij Park Merlo en haal alles uit het North Sea Beer Festival!

Top 5 bierfestivals in Europa was last modified: juli 17th, 2018 by Marouschka
Share
Geschreven door:
Marouschka

Recent Posts

Winter Wonderland bij Center Parcs

De winter is een magische periode om op vakantie te gaan! Ook bij Center Parcs…

5 maanden ago

Top 5 duurzaamste vakantiepark ketens

Wanneer je lekker aan het ontspannen bent in jouw vakantiehuisje, wordt er toch stiekem veel…

2 jaar ago

Wat eten we tijdens het kerstdiner thuis?

Je bent gewoon lekker bezig met je dagelijkse ritme en opeens is de feestmaand is…

2 jaar ago

Weet jij al waar je Oud en Nieuw gaat vieren met de kids?

Heb je zin om even weg te gaan met Oud en Nieuw en wil je…

2 jaar ago

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een…

3 jaar ago

De 7 leukste bordspelletjes voor het gezin

Weet u door het vele thuis zitten zo één twee drie niks leuks meer te…

3 jaar ago